Over Mij

Mijn eigen traject!

54aToen ik zoveel jaar geleden in Rotterdam in de hectische ochtendspits van een tramhalte naar mijn kantoor liep kruiste een tram mijn pad waarop met grote letters stond: ‘Vooruit is niet altijd rechtdoor!’

Deze uitspraak had op dat moment niet meer van toepassing kunnen zijn op mijn leven. Ik werkte toen al een flink aantal jaren voor hetzelfde bedrijf. Elke zoveel jaren switchte ik wel van functie, maar de laatste tijd bekroop me steeds vaker het gevoel dat dit het niet meer was. Ik werd geacht vooruit (lees: rechtdoor) te gaan in mijn carrière. Maar ik wilde eigenlijk helemaal niet rechtdoor. Ik voelde steeds sterker dat ik een zijpad wilde nemen. Ik wilde me meer gaan toeleggen op de persoonlijke ontwikkeling en loopbaanvraagstukken van mensen. Dit was echter geen ‘logische’ keuze in de ogen van anderen, omdat ik immers al op een bepaald pad zat met de nodige leidinggevende en commerciële ervaring.

Achteraf is op dat moment het zaadje geplant voor het opzeggen van mijn baan, het volgen van een relevante studie en het opzetten van mijn eigen bedrijf: Vooruit Loopbaancoaching, met als ondertitel: Vooruit is niet altijd rechtdoor.

Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn keuze destijds. Namelijk het volgen van mijn gevoel bij deze belangrijke beslissing in mijn leven. En een uitspraak die ik eens ergens las is hier heel erg van toepassing: Durven is je evenwicht verliezen. Niet durven is jezelf verliezen…

Ik gun het jou ook de juiste keuzes te maken met betrekking tot je loopbaan!

Wie ben ik?

Mijn naam is Elsbeth Meijer. Nadat ik mijn studie Rechten in 1997 succesvol afgerond had, ben ik begonnen als Management Trainee bij een grote verzekeraar. Daar heb ik verschillende functies vervuld, waaronder leidinggevend, commercieel, projectmatig en staf. Toen ik me als Coördinator Training en Ontwikkeling bezig mocht houden met loopbaanvraagstukken en persoonlijke ontwikkeling wist ik dat ik mijn passie had gevonden. Ik heb het roer omgegooid en ben relevante opleidingen en trainingen gaan volgen om me hier verder in te ontwikkelen. Ik heb o.a. de Post-HBO Beroepsopleiding Loopbaanadviseur en – Coach bij VistaNova afgerond. Daarna heb ik mijn eigen bedrijf Vooruit Loopbaancoaching opgericht. Sinds 2016 ben ik ook gecertificeerd TMA Professional. TMA staat voor Talent Motivatie Analyse, dit is een wetenschappelijke methode om je drijfveren, talenten en bijbehorende competenties te ontdekken (voor meer informatie zie: www.tmamethod.com).

Sinds 2017 ben ik ook supervisor voor de Post-HBO Beroepsopleiding Loopbaanadviseur- en Coach bij VistaNova (VistaNova Team). Dit betekent dat ik studenten begeleid om Loopbaanadviseur en – Coach te worden.

Ik help graag mensen het pad te bewandelen dat het beste bij hen past. Ik wil graag dat je weer vooruit komt als je dreigt vast te lopen. Als je namelijk werkzaamheden doet die het beste bij je persoonlijkheid passen kost werken je weinig tot geen energie. Sterker nog: het geeft je energie!

Er is minder kans op uitval door ziekte of burn-out. Dat een werknemer goed op zijn plek zit bij het bedrijf waar hij werkt is dan ook een win-win situatie voor werknemer en werkgever.

Ik maak gemakkelijk contact, ben betrokken, analytisch en doelgericht. Mijn persoonlijke aanpak met echte aandacht voor de kwaliteiten, waarden, onzekerheden en uitdagingen achter de mens kenmerkt mijn manier van werken.

Privé ben ik getrouwd en moeder van een dochter en zoon.

Samenwerkingsverbanden

Ik ben een samenwerkingsverband aangegaan met Happiness@work  (www.happiness-at-work.nl , partner in human resource matching).

Ook heb ik een samenwerkingsverband met LOC (Landelijke Organisatie voor Coaching in het onderwijs). Om docenten het plezier in hun werk (weer) te laten vinden (www.coachingvoordocenten.com).logo LOC

 

Sinds 2016 ben ik ook ingehuurd door ING Career Services voor de 1 op 1  begeleiding van boventallige medewerkers. Ook het geven van trainingen op het gebied van zelfanalyse, persoonlijke ontwikkeling sollicitatie vaardigheden en social media behoort tot mijn takenpakket.                               ING Logo afbeelding

Wat cliënten over mij zeggen:

Marjolein (Jurist) – 34 jaar

“Mijn keuze voor Elsbeth als loopbaancoach is gebaseerd op het kennismakingsgesprek waar ik een klik voelde en het idee kreeg dat zij mij kon helpen en ik open bij haar kon zijn. Tijdens het loopbaanadviestraject is inderdaad gebleken dat ik mij goed kon uitspreken. Elsbeth benaderde mij respectvol, was geïnteresseerd en doortastend. De loopbaangesprekken waren voor mij plezierig en verhelderend. Elsbeth is heel goed in staat gebleken om naar aanleiding van de door mij gemaakte opdrachten en onze gevoerde gesprekken verbanden te leggen en patronen te herkennen. Dit heeft mij veel inzicht gegeven in mezelf als persoon en dus ook ten aanzien van mijn loopbaan. Het loopbaanadviestraject heeft mij middels Elsbeth nieuwe duidelijkheid gegeven over onder meer mijn kwaliteiten en valkuilen en heeft mij antwoord gegeven op de vragen waar mijn passie ligt op werkgebied, waar ik goed in ben en wat ik zoek in een functie. Het loopbaanadviestraject heeft mij weer hernieuwd (zelf)vertrouwen gegeven. Als loopbaancoach kan ik Elsbeth dan ook van harte aanbevelen.”

Janine (Personal Assistent) – 43 jaar

“In juni 2014 ben ik in contact gekomen met Elsbeth. Tijdens het kennismakingsgesprek gaf Elsbeth mij meteen een gevoel van vertrouwen en zodoende heb ik besloten om met haar het loopbaantraject te doorlopen.

Gedurende het traject moet je op gezette momenten veel van jezelf “laten zien”. Elsbeth gaat hier op een zeer professionele manier mee om en zij heeft mij nooit het gevoel gegeven dat zij mij veroordeelt en zij weet op een goede manier “een spiegel voor te houden”. De gesprekken en opdrachten verliepen zeer soepel en ik heb altijd het gevoel gehad dat ik alle zaken met haar kon bespreken. Ik voelde mezelf nooit afgeremd bij haar.

Het loopbaantraject heeft mij net die belangrijke zet gegeven om weer vol vertrouwen de arbeidsmarkt te betreden, waarna ik een nieuwe baan heb veroverd.

Ik heb Elsbeth leren kennen als een kundige, gedreven, betrokken, gemotiveerde en integere vrouw. Ik kan haar daarom dan ook van harte aanbevelen als loopbaanadviseur en –coach.”

Rina (Ondernemer) – 42 jaar

“Normaal ben ik iemand die altijd ‘vergelijkend warenonderzoek’ doet. Maar na het volgen van een workshop over Loopbaancoaching en een daarop volgend persoonlijk gesprek met Elsbeth had ze me zo getriggerd dat ik meteen wist dat ik door haar gecoacht wilde worden.

Elsbeth is heel toegankelijk, open en zeer positief ingesteld. Ik vond het zeer prettig om met haar samen te mogen werken. Zonder te trekken of te duwen heeft Elsbeth mij op een zeer deskundige manier begeleid. Elsbeth was altijd direct, ‘to the point’ en de tijd werd heel nuttig gebruikt. Aan het begin van mijn begeleiding was ik persoonlijk heel erg bezig met de ‘vorm’ van de begeleiding: ‘Heb ik de opdracht wel goed uitgevoerd?’ en ‘Waarom wil ze dit van mij weten?’ Maar dit heb ik snel los kunnen laten, omdat ik steeds beter voelde: dit gaat om mij  en om wat ik diep in mijn hart wil. Elsbeth heeft dit alles zeer goed opgepakt door bijvoorbeeld niet al te veel in details te treden als dat niet nodig was, maar werkelijk steeds overal de kern uit te halen.”

Harriët (Program Manager) – 33 jaar

“Elsbeth heeft mij begeleid in de zoektocht naar de baan die het beste bij me zou passen.  De gesprekken waren altijd zeer prettig en open. Naast de gesprekken kreeg ik ook voorbereidende opdrachten die goed aansloten op mijn situatie, oefeningen en een keer een wandelcoaching in het bos.  Uiteindelijk resulteerde het in een concreet actieplan hoe ik mijn doel kon bereiken. Kortom: echt maatwerk en een absolute aanrader.”